NAPJAINK CSENDES FORRADALMA

Ha nyomon követjük világunk eseményeit, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy forradalmi időkben élünk. Napjaink forradalma azonban alapjaiban különbözik minden más forradalomtól, amit eddigi történelme során megélt az emberiség. Ez a forradalom ugyanis nem a formák világát akarja átrendezni, hogy a régi, már életképtelen formákat új, dinamikus, életteli formákkal helyettesítse, hanem a formákon túlra szeretné vinni az emberiséget. Napjaink forradalma ugyanis egy csendes forradalom, a Tudat forradalma.

A Tudat, amely már évezredek óta alussza csipkerózsika álmát a formákkal való azonosulás bűvöletében, napjainkba ébredezni kezdett. Egy egyre sürgetőbb ébresztő impulzus visszhangzik az emberi szívekben, amely egyre erősebben hat az erre a hívásra érzékeny emberek egyre növekvő csoportjára.

Ennek az ébresztő impulzusnak a formákkal való azonosulás álmából felébresztő hatását szinte mindannyian átéljük, akár naponta többször is. Sokan közülünk azonban nem is sejtjük, hogy mit élünk át, csak azt érezzük, hogy egyre kevésbé vonzanak már bennünket a világban elért sikerek. Egyre inkább átlátjuk azt, hogy a világi sikerek és kudarcok mögött léteznie kell valamilyen mélyebben rejtőző célnak is.

Azt szinte nap mint nap látjuk, hogy a fiatalabb generációk egyre több tagja kérdőjelezi meg a társadalom és a vallási neveltetés által nyújtott célok helyességét és rázza le magáról a társadalmi és a vallási neveltetés által a helyesnek vélt irányba terelgető kezet és éli át az iránynélküliség ürességét és kétségbeesését.

Erre az igényre kínál „megoldást” a társadalom; a szórakoztatóipar, a gyógyszeripar és az élvezeti szerek, szolgáltatások ipara képében. Óriási bevételre szert tevő, prosperáló iparágak ezek napjainkban. Ezen iparágak a félelem tompításához, tüneti kezeléséhez nyújtanak „segítséget” a fiataloknak.

Ebből az ördögi körből pedig csak egyetlen kapun át vezet ki az út, és ez a kapu pedig a jelen pillanat. Csakis a jelen pillanatban tudjuk ugyanis áthelyezni életünk súlypontját a hétköznapi tudatosságból a Tudat csendes terébe.

A Tudat forradalma tehát Most, a jelen pillanatban zajlik. Nincsenek stratégiái, nincsenek hadvezérei, csak hősei, akik megértik a Tudat evolúciós fejlődésmenetét és nyilt szívvel engedik végbemenni ezt a folyamatot önmagukban.

Részlet Frank M. Wanderer: Csendes forradalom. A Tudat evolúciója című könyvéből

Megjelent magyarul is Frank M. Wanderer ÉBRESZTŐKÖNYVE, a Csendes forradalom. A Tudat evolúciója. 

A könyv könyvesbolti forgalomba nem kerül, itt rendelhető meg: http://fmcf.kery.org/

3d-book-fmw-csf-large

A szerzőről

Frank M. Wanderer Ph.D. főiskolai tanár, transzperszonális pszichológus, tudatkutató.

Megjelent FRANK M. WANDERER új könyve

AZ ÉBERSÉG TÜZE

A könyv könyvesbolti forgalomba nem kerül. MEGRENDELHETŐ ITT 

Leave a comment