A LÉLEK ÉRETTSÉGÉNEK 5 JELE

A spirituális vándorutunkon keressük a formákból, a világból kivezető kapukat. Ezeknek a kapuknak a megtalálására azonban csakis akkor leszünk képesek, ha lelkileg éretté válunk rá.

Mit jelent a lelki érettség? Ha feltesszük magunknak a kérdést: “Mit is akarok valójában az élettől?” és őszintén válaszolunk rá, akkor a válaszunk minősége adja meg erre a kérdésre a választ.

Íme az érett lélek öt ismertetőjegye:

  1. Az érett lélek már túl van a formákhoz kötött vágyain és ambícióin. Éppen az tette őt éretté, hogy megtapasztalta: ezeknek az ambícióknak és vágyaknak a kiélése sem hozta el számára az igazi boldogságot. Időleges kielégüléseket talán, de tartós boldogságot nem.
  2. Az érett lélek már megtapasztalta és kiismerte a vágyak természetét, a formavilág állandó változékonyságát, ahol semmi sem tartós, minden dialektikus, minden változik.
  3. Az érett lélek könnyen túl tud lépni vágyain és ambícióin, így válik érzékennyé az Élet mélyebb dimenziói számára.
  4. Az érett lélek  a “Mit akarok valójában az élettől?” kérdésre a következő választ adja: Meg akarom találni lényem valódi középpontját és ezzel elérni a formáktól való függetlenség tartós boldogságát, a lét örömét, az egység állapotát.
  5. Az érett lélek nem ragaszkodik saját magához, ezért örömmel adja át magát annak a folyamatnak, amelyik feloszlatja őt. Egyre inkább feladja az egóval  való azonosulását, teret nyitva így annak a felismerésnek, hogy ő tulajdonképpen forma nélküli Tudat.

Az éretlen lélek mindig tele van vágyakkal, ambíciói, céljai vannak, amelyeket el akar érni, amelyek felé törekszik, legyenek azok a célok akár hétköznapiak (pénz, hatalom) vagy a legkifinomultabbak (vallásos önátadás, spirituális önmegvalósítás). Ezeknek a céloknak az elérésére azonban mindig időre van szükség, ezért az éretlen lélek számára fontos a jövő. Ha spirituális céljai vannak, akkor esetleg sejti, hogy minden fontos dolog a Most-ban, itt és most történik, de ő ezt a jelen pillanatot ugródeszkaként használja jövőbeli céljainak az elérésére.

Ha egy éretlen lélek spirituális célok felé fordul és találkozik az elmenélküliség követelményével, akkor kezdi el játszani különböző elmejátszmáit, amivel megpróbálja áthidalni ezt az áthidalhatatlan szakadékot közte és a lét között. Az éretlen lélek a forma nélküliben is élni akar, ott is valaki akar lenni!!

Amíg ezek a célokat el nem érte és vágyai ki nem elégülnek, addig nem tapasztalhatja meg a formavilág és a vágyak természetét, így nem válhat éretté.

Részlet Frank M. Wanderer: Ego – Alertness – Consciousness: The Path to Your Spiritual Home. című könyvéből

Megjelent Frank M. Wanderer ÉBRESZTŐKÖNYVE, a Csendes forradalom. A Tudat evolúciója. 

Itt olvashatod a könyv egyes cikkeit.

A könyv könyvesbolti forgalomba nem kerül, a megrendeléséhez további információ itt található: http://fmcf.kery.org/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s