ÉBRESZTŐHÍVÁS

Napjainkban egyre erőteljesebb ébresztő impulzus zeng az erre érzékeny emberek szívében. Ennek az impulzusnak a hatásai ébresztenek fel bennünket a formákkal való azonosulásunk mély álmából. Ekkor ismerjük fel azt, hogy a mindennapi sikereinken és kudarcainkon túl lennie kell az életünkben mélyebb dimenzióknak is.

Jelenlegi életállapotunkban a legtöbben a társadalom által kondicionált egos elmével, és annak a tartalmával, a gondolatokkal és érzésekkel azonosítjuk magunkat. Sok embernél olyan erős és mély ez az azonosulás, hogy nem is tudja, hogy a társadalom által kondicionált elméje irányítja az életét.

Eredeti életállapotunk azonban a tudatosságnak egy olyan állapota, amelyben nem azonosulunk a formákkal és az elménk tartalmaival. A tudatosság ezen állapota maga az Élet, az Egység állapota, amely a szeretet vibráló energiájával van tele.

Meg kell azonban azt is értenünk, hogy az egyetlen módja annak, hogy felfedezzük magunkban a tudatosságnak ezt az állapotát, a közvetlen tapasztalat. Csakis saját tapasztalatunk révén léphetünk túl a formák világán és az elmén.

Az Élet mélyebb dimenzióira nyíló kapu pedig az éberség. Csakis akkor tudunk közvetlen tapasztalatokat szerezni ezekről a dimenziókról, ha éberek vagyunk.

Ahhoz, hogy éberek legyünk, figyelmet kell fordítanunk a Itt és Most-ra. Az éberség teszi lehetővé számunkra, hogy önmagunkat a gondolatainkkal és érzéseinkkel való azonosulás nélkül ismerjük meg. Ebben az állapotban eltűnik minden széttöredezettség az életünkből, felismerjük létezésünk belső tágasságát, annak belső boldogságát és nyugalmát.

Otthon érezzük magunkat a saját bőrünkben, és felismerjük, hogy az éber tudatosság mentes mindenféle gondolattól és csapongó érzéstől. Az Ego eltűnik, gondolataink áramlata megáll, és csak a jelen pillanata létezik számunkra.

Minden csöndessé és békéssé válik bennünk. Túl vagyunk minden jóságon és gonoszságon, csak az egy Tudat vagyunk, aki nem értelmez, nem ítél, hanem csak figyel. Ekkor ébredünk tudatára annak, hogy ugyanez a szemlélődő lélek él mindenben és mindenkiben.

Részlet Frank M. Wanderer: Csendes forradalom. A Tudat evolúciója című könyvéből

Megjelent Frank M. Wanderer ÉBRESZTŐKÖNYVE, a Csendes forradalom. A Tudat evolúciója. 

Itt olvashatod a könyv egyes cikkeit.

A könyv könyvesbolti forgalomba nem kerül, a megrendeléséhez további információ itt található: http://fmcf.kery.org/

A szerzőről

Frank M. Wanderer Ph.D. főiskolai tanár, transzperszonális pszichológus, tudatkutató.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s