“Álomba ringató” egojáték

Az ego tartalmát a személyes élettörténetünk során a szüleinktől, nevelőinktől, iskoláinkból, az elolvasott könyveinkből és a megnézett filmekből összegyűjtött tudásunk alkotja. Ez a tudás azonban gépies, halott, mert nem élő tapasztalatokból származik, hanem más emberek gondolatai és véleményei öltenek testet bennük.

Az ego játékai során ezt a tudásbázist használja, hogy megvigasztaljon és álomba ringasson bennünket. Szívesen válaszol helyettünk az életed nagy kérdéseire:

“Nincs miért aggódnod, biztonságban vagy. Minden sokkal jobb, mint amilyennek te azt látod. A tested ugyan le kell vetned, de a lelked halhatatlan!! Nyugodj meg, neked nem eshet semmi bajod, te csakis a mennyországba kerülhetsz halálod után.”

Ez az egojáték enyhíti a halálfélelmünket. Attól függően, hogy milyen vallásos nevelést kaptunk (keresztény, mohamedán, buddhista, stb.) a mennyországról, vagy ha spirituális beállítottságúak vagyunk, akkor a lélek halhatatlanságáról szóló történetekkel.

Az egos elme mindig szívesen lát el tanáccsal, szívesen vigasztal bennünket minden helyzetben. Ezek a vigaszok azonban csak üres, halott szavak, mert mások által mondott, vagy írott tudáson alapulnak, nem pedig saját tapasztalatokon.

Ha valóban választ akarunk kapni életünk nagy kérdéseire, akkor először is önmagunkban kell elmélyülnünk. Ne emlékezetből válaszoljunk az élet nagy kérdéseire, mert akkor minden válasz csakis az elméből, a halott emlékeinkből származhat!

Először a jelenben, itt és most szembesülni kell a saját valóságunkkal! Ha azt saját magunk nem éljük át, ha nem szerzünk saját tapasztalatokat róla, akkor soha sem történik igazi, belső, mélyreható változás bennünk.

 A spirituális vándorutat nekünk kell végigjárnunk, senki más nem teheti ezt meg helyettünk!!

Részlet Frank M. Wanderer: The Biggest Obstacle to Enlightenment: How to Escape from the Prison of Mind Games? című könyvéből.

Hétfőn magyarul is megjelenik Frank M. Wanderer ÉBRESZTŐKÖNYVE, a Csendes forradalom. A Tudat evolúciója. 

Itt olvashatod a könyv egyes cikkeit.

A könyv könyvesbolti forgalomba nem kerül, itt rendelhető elő: http://fmcf.kery.org/

3d-book-fmw-csf-large

Kapcsolódó egojáték

Bűntudatkeltő egojáték